2011. május 13., péntek

Utazásaimról szóló beszámolók katalógusa, SzG3

Sziasztok, Gábor vagyok!

Ha tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!
Klímaszerelés Budapesten és környékén

Elérkezett az idő arra, hogy a különféle helyeken elhelyezett beszámolóimról egy katalógust készítsek, így aki erre az oldalra eljut, annak csak ezt kell eltennie a könyvjelzők közé, hogy beszámolóimat el tudja olvasni. Országok szerint, ABC sorrendben fogom elhelyezni a beszámolókat. Itt csak az országokat fogom felsorolni, ahonnan egy kattintással el lehet jutni az adott országban tett kirándulásaim beszámolóihoz (egy oldalon túl sok, kezelhetetlen mennyiségű cím lenne!). Minden cím alá felteszek egy képet, amely az adott helyre jellemző. A konkrét leírásoknál természetesen sokkal több kép fellelhető majd. Az Ongo-n és az Itt voltam-on elhelyezett beszámolók gyakorlatilag ugyanazok, viszont az Ongo-n technikai okok miatt több képet lehetett elhelyezni  (aki a pontos helyre kíváncsi, az az Itt voltam-on megnézheti - Google Earth térkép, az Ongo-n ez nehézkesebb). Időközben elkezdtem a beszámolókat a Blogspot-ra is feltölteni. Ennek az az oka, hogy ezen minden olyan hiányosságot ki tudok küszöbölni, ami a másik két helynél problémákat okoztak (meg esetleg az a helyzet is előállhat, hogy valamelyiket lekapcsolhatják, akkor a sok munka kárba veszhet és ennyi leírást már nem volna kedvem újra megcsinálni). Meg a Blogspot-os bejegyzések design-jai is jobban illenek a katalógusokhoz, ill. a részletesebb beszámolók design-jához. Egyébként is ezek megnyitását javasolnám legelőször is, mivel ezek a legkomplettebbek, itt mindent meg tudtam oldani, amit máshol csak részben.
Időközben újabb változás történt, az Itt voltam átkerült az awilime-hez (most nem tudom, hogy mihez kezdjek, tegyem át az összes - több mint 850 - beszámoló linkjét, ami azért logikus lenne, mert ezek után arra is lehet gondolni, az 'Itt voltam' meg fog szűnni és az összes ottani bejegyzésem törlődni fog. Megint egy csomó meló. Megszűnt a Panoramio, valószínűleg megszűnik az Itt voltam, ki győzi az állandó helyettesítéseket, korrigálásokat ilyen nagy számban? Lassan tele lesz a bugyrom az egésszel, mivel nem lehet ezek szerint hosszú távra tervezni senkivel, ami azért egy kicsit lehangoló).
Közben (2018) megjött a következő probléma: a Google letiltott egy csomó térképkészítő programot, sok országból nem lehet ezekhez hozzáférni, így most ezek megszüntették a működésüket. Több, mint 1000 térképet kell újra alkotnom és feltenni a megfelelő helyre. Azért ilyen sok, mivel nem csak a saját beszámolójánál szerepel az adott hely, hanem akár több nagy beszámolóba is bekerültek, így azokat is újra kell csinálnom. Van olyan hely, ami 4 helyen is szerepel, tehát négyszer kell a hozzávaló térképet megcsinálnom. Nem tudom mi lesz a következő csapás!
Időközben eszembe jutott még egy dolog: van egy pár hely, ahol igen sok képet csináltam, de terjedelmi okok miatt a beszámolókhoz nem tehettem fel mindegyiket. Ilyen pld, a zeltwegi Airpower 2013 képei (kb. 230 kép), de elképzelhető, hogy valakit azért ezek, akár szakmailag, akár más miatt érdekelhetnek. Így néhány helyre tettem egy kiegészítést Fotóalbum címen. Oda kattintva az összes képe megtekinthető (javaslom az első képre rákattintani és a Google képnézegetővel megtekinteni a fotókat).
A beszámolók általában egy konkrét helyről szólnak, de készítettem átfogóbb beszámolókat is, ezeket az adott országnál elől helyeztem el.
Egy beszúrás: ha valaki több információt szeretne valamely helyről akkor ide írjon közvetlenül: szalay3(kukac)indamail-hu. Sokkal gyorsabban tudok válaszolni, mivel minden nap nem tudom a közel 800 bejegyzésemet megnézni, automatikus figyelmeztetést pedig nem mindig arra az email címre küld az oldal, amelyiket rendszeresen azért elolvasok! Sajnos most is találtam ilyen bejegyzést, remélem nem kések a válasszal!
Az oldalakat folyamatosan fejlesztem, amint van egy kis időm.

Jó kirándulást és keresgélést!

Egy újabb dolog jutott az eszembe: többen követnek engem, nekik akarok segíteni abban, hogy ne kelljen végig kutani a nagyon sok bejegyzést, hogy mit is tettem fel újként. A legutolsó 5 fog ide kerülni (új vagy jelentősen kiegészített korábbi bejegyzés). Csak a címét teszem fel, ami egyben link is, elég rákattintani. Remélem, ezzel meggyorsítom az újdonságok elérését! (most kivételesen 5-nél többet teszek fel, mivel a mostani kirándulásunkkor igen sok helyet látogattunk meg):

- 2018. 08. 14.: Lengyelország, Kłodzko, Minieuroland
- 2018. 08. 14.: Lengyelország, Ludwikowice Kłodzkie, Muzeum Mölke
- 2018. 08. 14.: Lengyelország, Sztolnie Walimskie RIESE
- 2018. 08. 23.: Lengyelország, Radków, Radkowskie Skały i Filary Skalne
- 2018. 08. 23.: Lengyelország, Wałbrzych, Zamek Książ
- 2018. 08. 23.: Lengyelország, Wałbrzych, Palmiarnia
- 2018. 08. 23.: Lengyelország, Nowa Ruda, Turystyczna Kopalnia Węgla w Nowej Rudzie
- 2018. 08. 24.: Lengyelország, Wambierzyce
- 2018. 08. 25.: Lengyelország, Srebrna Góra, Twierdza Srebrna Góra, Fort Wysoka Skała
- 2018. 08. 27.: Csehország, Častolovice, Zámek Častolovice
- 2018. 08. 28.: Lengyelország, Nowa Ruda (Park Hotel)

- Kazakhstan
- Lengyelország
- Liechtenstein
- Magyarország
- Németország
- Románia
- Svájc
- Szerbia
- Szlovákia
- Szlovénia
- Üzbegisztán

Sajnálatos módon (hogy rohadjanak le!!!) megszüntetik a Panoramio-t is, így át kellett tennem a képeimet más helyekre. Ez még most is folyamatban van, mivel kb 25.000 képet kell átmentenem. Időközben már meg is szűnt a Panoramio (2018 február). Egyenlőre az IndaFotóra tettem fel azokat, itt találhatóak:


Időközben elkezdtem katalogizálni a vasúti fényképeim egy részét, elsősorban a Panoramio körüli huzavona miatt. A turisztikai képeim jó része megtalálható a beszámolóimban, azonban ha valami történik a Panoramio-val, az összes vasúti képem elveszhet (a Panoramio-t közben bezárták!). A folyamatosan bővülő Katalógus (ami végül is egy vasúti fotóalbum gyűjtemény, több, mint 7.000 fénykép!) itt érhető el közvetlenül:

Új bejegyzések:

- 2018. 09. 10.: 380 (CZ-CD - Budapest)
- 2018. 09. 10.: 227 (D-CLR - Budapest)

Vasút katalógus

Rail catalog, Железнодорожный Каталог, le catalogue des rails, Schienen Katalog, catálogo Rail, レールカタログ, 轨道目录, रेल सूची, كتالوج السكك الحديدية, Железнички каталог, קטלוג רכבת, catalogo della guida, Σιδηροδρομικές Κατάλογος, raylı kataloğu, 철도 카탈로그, Danh mục đường sắt

Ha tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!
Klímaszerelés Budapesten és környékén

3 megjegyzés:

 1. Gábor! Ez nagyon szuper, egy helyen az összes! Most elkezdek "barangolni" ahogy időm engedi. Szenzációs vagy:)) Egy ilyen embernek mint én, aki nagyon menne, de nem teheti,kész oázis ez a gyűjtemény!Én így utazom általatok!Hálás köszönetem küldöm neked! És jól működik!! Majd véleményezek ahogy haladok:)))
  Éva (aki Horizont)

  VálaszTörlés
 2. Éva! Köszönöm a hozzászólásodat! Amint látod, továbbra is azt szeretném bebizonyítani, hogy nem kell ahhoz a világ végére menni, hogy jól érezzük magunkat (Zakopane 300 km-re van Budapesttől!).
  Üdv, Gábor

  VálaszTörlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés